Pécsi-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Pécs Gazdasága

www.pecsgazdasaga.hu

 

Széchenyi Kártya

 

 
 

    

Elérhetőségünk

Póka Attila
ügyvezető
Tel: 72/ 507-134
Mobil: 20/ 360-4045
Fax: 72/ 507-101
E-mail: apoka@pbkik.hu

Herbert Gábor
értékesítési és műszaki vezető
Telefon: 72/ 507-134
Mobil: 20/ 442-3490
E-mail: gherbert@pbkik.hu

A térkép megtekintéséhez kattintson ide!

Keresés

Partnereink

Hírek

<<< Vissza

2018.10.02

Energia hatékony vállalat díj


Energiahatékony vállalat lett a Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft.

 

Energiahatékony vállalat elismerést kapott a kamara székházát üzemeltető Pécs-Baranyai Gazdaságfejlesztő és Szolgáltató Nonprofit Kft., amely az elmúlt években végzett beruházásokkal a korábban felhasznált energia 52%-át takarítja meg az épület üzemeltetésekor.

- 2012-ben kezdtük a Pécsi Kereskedelmi Központ épületének energetikai korszerűsítését. Homlokzati hőszigetelést végeztünk, leszigeteltük az ablakokat, a kazánokat kondenzációs kazánokra cseréltük, ezzel a korábbi gázfelhasználás több mint 60%-át takarítottunk meg – mondja Póka Attila ügyvezető. – Egy pályázati támogatással napelemes erőművet létesítettünk az épület tetején, továbbá ledes világításra cseréltük a régi izzókat, ezzel 20%-kal csökkentettük a villamosenergia-felhasználásunkat. Mindent összevetve a ház működésére vonatkozó korábban használt energia 52%-át sikerült megtakarítanunk e beruházások eredményeként. Ha a kft. pénzügyi hozzájárulását tekintjük, akkor 2018 végére megtérül a befektetett összeg.

 Az Energiahatékony vállalat címre a Virtuális erőmű programban lehetett pályázni. Ami különlegessé teszi a díjat, hogy a szeptemberi átadón a mi cégünk volt az egyetlen, amely tényleges vállalkozásként kapta meg ezt az elismerést, hiszen az épület energetikai korszerűsítésére fordított összeg nagyobbik része saját erő volt.

 - Kis Tünde -

 

 


Vissza a főoldalra

AKTUÁLIS HÍREINK

Energia hatékony vállalat díj
Energia hatékony vállalat díj
Bővebben >>